Tietokannat

Tietojärjestelmät jalostuksen apuna


Kansallisten kennelliittojen ja rotujärjestöjen tietokannat / National kennelclubs databases


Suomi/Finland - KoiraNet
Suomen Kennelliitto on kesällä 2005 avannut yleisölle yli miljoonan koiran tiedot sisältävän jalostustietojärjestelmän osoitteessa:

  http://jalostus.kennelliitto.fi


Ruotsi/Sweden - Hunddata ja Belgarweb

Ruotsin kennelliiton kaikkien rotujen tietokanta on Hunddata.

  http://hundar.skk.se/hunddata/

Ruotsin Belgianpaimenkoirayhdistyksen AfBV:n ylläpitämä tietokanta on Belgarweb. Kannasta löytyy mm. kasvattajien ja omistamien ilmoittamia terveystietoja joita ei ole hunddatassa.

  http://www.afbv.se/belgarweb


Viro/Estonia - Register Kennelliit

Viron kennelliittoon rekisteröidyt rotukoirat löytyvät:

  http://register.kennelliit.ee/regYksityiset belgianpaimenkoira-tietokannat /Private belgian shepherd databases


Suomi/Finland -  Kayttobelgi.info

Yksityinen, kolmen suomalaisen malinoiskasvattajan ylläpitämä tietokanta. Suomeen rekisteröidyt ja maahan tuodut käyttölinjaiset malinoisit. Kantaan voivat myös omistajat itse toimittaa koiransa tiedot.

  http://www.kayttobelgi.info/tietokanta.php


Hollanti/Netherlands - Bloedlijnen

Kannassa koiria jotka ovat suorittaneet hollantilaisen KNPV-koemuodon kokeita. Osa tietokannan koirista on FCI-rekisteröity, osa FCI rekisterien ulkopuolelta. Valtaosa malinoiseja, myös muutamia muita rotuja (mm. hollanninpaimenkoira, saksanpaimenkoira, dobermann). Sisältää myös koirien kuvia.

  http://www.bloedlijnen.nl


Saksa/Germany -  Working-dog.eu

Kantaan voivat omistajat itse lähettää koiransa tiedot.

  http://www.working-dog.eu/ 


PEDI - Pedigree program

Pedi saanut alkunsa 1980-luvun puolivälissä kun Svein Moback kiinnostui keräämään ja tutkimaan erään belgianpaimenkoiran (harmaa tervueren narttu Rejane des Iroquois) sukutaulua mahdollisimman pitkälle taaksepäin. Kyllästyttyään paperin määrään alkoi hän kehittää yksinkertaista ohjelmaa ja tietokantaa johon sai sukutaulut kätevämmin käsiteltävään muotoon. Vuosien keräystyön tuloksena kannasta löytyy tänä päivänä jo yli 155000 belgianpaimenkoiraa eri maista. Tietokantaan on talletettu koirien nimi, rekisterinumero, muunnos ja väri. Svein on myös kehittänyt PEDIin tulostusjärjestelmän, jolla yhden koiran sukutaulu saadaan esitettyä selkeästi kymmeniä polvia taaksepäin A4-papereilla. 

  http://www.alfirin.net/pedigree-central/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠