Syöpätutkimus ja seulontatestin kehitys

1.2.2024

Tässä terveisiä ja tärkeää tietoa DeepScan Diagnosticsilta:

Kiitokset kaikille kotimaisen syöpätestin kehittämiseen osallistuneille belgianpaimenkoirien omistajille! DeepScan Diagnostics on 2022 perustettu kotimainen yritys, joka kehittää koirille syöpien seulontaan ja syöpähoitojen tehon monitorointiin soveltuvia testejä. Kotimaiset rotujärjestöt, koirien kasvattajat ja omistajat ovat lähteneet todella hienosti kehitystyöhön mukaan. Yhteensä olemme keränneet näytteet yli 2500 koirasta ja luoneet useimmille kohonneen syöpäriskin rodulle ikä- ja rotukohtaiset profiilit, jotka auttavat meitä havaitsemaan syövät entistä varhaisemmassa vaiheessa näissä roduissa.

Tällä hetkellä meillä on belgianpaimenkoirista hurjat 252 näytettä. Tämä tarkoittaa, että terveiden verrokkijoukko on koottu erittäin kattavasti. Tutkimuksen seuraava vaihe on varsinaisten syöpänäytteiden saaminen etenkin vatsasyöpää sairastavista.

Etsintäkuulutamme siis koko maassa koiria, joilla epäillään vatsasyöpää tai sen esiasteita, tai joilla on jo varmistunut vatsasyöpädiagnoosi. Tarvitsemme näitä koiria syöpäkohtaisten merkkiaineiden valitsemiseen ja testin kehittämiseen vatsasyövän varhaiseen havaitsemiseen. Jos epäilet koirallasi vatsasyöpää, ota yhteyttä tutkimuskoordinaattoriimme Petra Jaakonsaareen (puh. 045 6631603, email: petra@deepscandx.com), joka järjestää maksuttoman näytteenoton ja näytteen kuljetuksen tutkimuslaboratorioomme Helsinkiin.

Syöpäepäilyt ja diagnoosit toimi näin:

- yhteys tutkimusryhmään

- sovitaan näytteenotto, voidaan ottaa myös eutanasian yhteydessä

- näytteenotto on maksuton omistajalle ja siitä saa tuloksen

- varsinaiset syöpänäytteet TEKEVÄT TESTISTÄ TARKEMMAN

- syöpätapauksissa kaikki koirat otetaan mukaan riippumatta iästä, paikkakunnasta tai muusta vastaavasta.

Kiitos!