Kokous 7.4.2024

 

Yhdistyksen syyskokous järjestetään 17.11.2024, paikka on vielä auki. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä (Teams). 

FMBB:n järjestäjäorganisaatio on ilmoittanut, että belgianpaimenkoirien MM-kilpailuihin pääsevät kilpailemaan agilityn varakoirakotkin. Näin ollen myös Miia Lönnqvist & malinoisuros Tammikallion Tex-Mex sekä Asko Salmi & groenendaeluros Valkohampaan Fanaatikko lähtevät edustamaan Suomea. FMBB:n belgianpaimenkoirien MM-kilpailut järjestetään Italiassa 23.-28.4.2024.

Paimennustoimikunta järjestää 29.4. paimennustaipumuskokeen Lopella Tuulentuvan tilalla.

Tokon SM-kilpailuihin 29.-30.6. Laukaalle lähetetään yhdistyksen joukkue. Tokotoimikunta avaa haun joukkueeseen lähiaikoina.

Noora-Maria Iso-Kuusela-Marin vahvistettiin Tulevaisuus- ja Visiotoimikunnan jäseneksi.

Erikoisnäyttelyn 2025 tukimätsäri järjestetään 6.6.2024, paikkana Kolmisoppi, Kuopio.

Koiranpäivää vietetään 24.4., teemana tänä vuonna on terve ja hyvinvoiva koira. Somehaasteena tällä kertaa on yhteislenkki ja koiran aktivointi. Kannustetaan alueellisia yhteyshenkilöitä yhteislenkkien järjestämiseen ja belgianpaimenkoirien omistajia osallistumaan tapahtumiin.

*Mikä on FMBB?

FMBB on lyhenne ranskankielisistä sanoista Fédération Mondiale du Berger Belge eli Belgianpaimenkoirien maailmanliitto. Liitto on perustettu virallisesti vuonna 2009 ja sen kotipaikka on Bredenessä Belgiassa. 

Liiton näkyvintä toimintaa belgianpaimenkoiraharrastajille ovat vuosittain järjestettävät belgianpaimenkoirien MM-kilpailut. Vuonna 2024 Italian Bovolonessa kilpaillaan useammassa lajissa kuin koskaan aiemmin sillä IGP:n, mondioringin, tokon, agilityn, canicrossin ja bikejoringin lisäksi järjestäjät ovat ilmoittaneet, että MM-titteli jaetaan myös paimennuksessa sekä pelastuskoirakokeessa. Lisäksi MM-kilpailujen yhteydessä järjestetään perinteiseen tapaan näyttely.

Yhdistyksemme on FMBB:n täysivaltainen jäsen eli pääsemme yleiskokousten kautta vaikuttamaan äänellämme FMBB:n päätöksiin ja toimintaan.

Liitolla on hallitus sekä lajitoimikuntia. Vuonna 2024 Suomea FMBB:n toimikunnissa edustavat Mia Skogster, joka on IGP-toimikunnan jäsen ja Janne Lönnqvist, joka on agilitytoimikunnan jäsen. Mia on toiminut yhdistyksemme äänivaltaisena edustajana FMBB:n yleiskokouksissa. Yhdistyksemme FMBB-yhteyshenkilö v. 2024 on johtokunnan jäsen Sini Luukkonen.

https://www.fmbb.be/

https://2024.fmbb.be/

https://www.facebook.com/FMBB.vzw

https://www.facebook.com/FMBB2024

Kuva: Sini Luukkonen