Titta Järvenpään mietteitä erikoisjäljen MM-kilpailuista

25.5.2023

FCI IGP-FH MM-kilpailut 15.-20.5.2023, Lahti

Suomessa kisattiin erikoisjäljen maailmanmestaruuksista 15.-20.5.2023. Suomea edustivat Titta Järvenpää ja malinois Pysäkin Fanni sekä Ulla Komppa ja saksanpaimenkoira Jabina Xoro. Suomen menestys oli hieno, joukkueena MM-hopeaa. Henkilökohtaisessa kisassa Ulla ja ”Repo” sijoittuivat hienosti viidenneksi ja Titta ja Fanni kuudenneksi.

MM-kilpailuissa oli edustettuna kaiken kaikkiaan 21 maata, yhteensä 39 kilpailijaa. Kisasuoritukseen kuuluu kaksi IFH2-mittaista jälkeä eli 1800 askeleen pituista ja kolme tuntia vanhaa jälkeä. Lisäksi jäljellä on seitsemän esinettä ja kaksi jäljen ylittävää harhajälkeä. Belgianpaimenkoiria oli edustettuna ­­11 koiran verran, kaikki malinoiseja.

Kisaviikon maanantaina olivat arvonnat, Titan ja Fannin jälkipäivät osuivat arvonnoissa keskiviikolle ja perjantaille. Kaikkiaan kisasuorituksia oli viitenä päivänä. Ullan ja Repon suoritukset olivat torstaina ja lauantaina, joten joukkuesijoituksia sai jännittää kisan loppumetreille saakka. Henkilökohtaisen kisan voitto meni Saksaan, samoin myös joukkuekulta.

Keskiviikon sää oli melko ihanteellinen, ei juurikaan tuulta ja heinän pituus oli noin 15 cm. Fanni jäljesti 94 pisteen arvoisesti. Paras terä uupui koirasta, mutta silti Fanni pystyi ajamaan hienon jäljen. Perjantain jälki oli huomattavasti lyhyemmällä ja kuivemmalla alustalla, myös tuulta oli enemmän. Pisteitä kertyi 93. Yhteispisteet olivat hienot 187 ja tämä tarkoittaa lajissa 1-tulosta sekä koulutustunnusta FCI-IGP-FH. Tulokseen kisassa ylsi kaiken kaikkiaan 22 koirakkoa, ykköstuloksen näistä teki 10.

 Fanni on 11,5-vuotias lajin konkari ja vielä vetreässä kunnossa. Arvokisoja on kertynyt pitkä lista aina FMBB:stä erikoisjäljen SM:iin. Kirsikkana kakun päälle pitkä ura sai hienon päätöksen hienolla MM-sijoituksella. Lisää juttua kisoista on tulossa Belgianpaimenkoirat-lehden kolmosnumeroon.

 Kuva JP Hoskari

 Täältä löytyvät MM-kilpailujen tulokset kokonaisuudessaan: https://bit.ly/3IG7rss