Tokon nuorten SM-kultamitalistit Reeta Soukka & Eatz Anni

22.11.2023

Nuorten tottelevaisuuskokeen ja rally-tokon SM-kilpailut järjestettiin Jyväskylässä 21.10.2023. Tokon voittajaluokassa mestaruuden veivät Reeta Soukka ja malinoisnarttu Eatz Anni "Riimi".

Reeta sai ensimmäisen oman koiran 9-vuotiaana. Kettuterrieri Käki ja Reeta harrastivat päälajinaan agilityä ja tutustuivat näyttelyihin ja junior handleriin. Rally-toko, toko ja jopa hakutreenitkin ovat tulleet vuosien aikana myös tutuksi. Myöhemmin Reetan lajirepertuaariin on kuulunut myös jälki.

Koiraharrastuksessa parasta Reetan mukaan ovat koirat itsessään ja kaikki harrastuksen kautta saadut ystävät. Myös onnistumisen tunteet pienissäkin asioissa tuottavat hyvää mieltä. Sekin on tärkeää, että koirat ovat tyytyväisiä.

Tämänvuotiset nuorten SM-kilpailut menivät suunnitellusti:

- Oikestaan mitään yllättävää ei sattunut. Suoritus oli tosi hyvä ja siihen hetkeen meidän tasoinen. Ohjatussa noudossa sattui pieni tiplu, muuten kaikki meni siten kuin pitikin.

Harrastuskaverina Riimi on kaikki tai ei mitään -tyyppi.

- Riimi on tosikko ja tekee aina sata lasissa. Se on aina kaikessa täysillä mukana. Välillä se tuntuu ottavan jonkin asian vähän liiankin vakavasti mutta on kyllä kaikkineen tosi ihana treenikaveri. Helppo kouluttaa, tosin hieman haastetta tuottaa se, että se on tosi kiihkeä. Jollei Riimi heti ymmärrä jotakin, se antaa kyllä palautetta. Kokonaisuuksia sen kanssa on helppo saada kasaan.

Belgit ovat tulleet Reetalle äidin kautta tutuksi, eikä ainakaan lähitulevaisuudessa ole suunnitelmissa belgin hankkiminen.

- Riimi on äidin koira, itsellä ei ole ollut belgiä. Tällä hetkellä minulla on hollanninpaimenkoira mutta never say never!

Lämpimät onnittelut Reeta ja Riimi! Onnea ja menestystä myös jatkossa!