Vuonna 2024 kansallisten lajien toimikunta järjestää koulutuksia yhdistyksen jäsenille!

18.4.2024

Haku- ja jälkiringit aloittivat toimintansa vuonna 2023, ja niistä kertyneen kokemuksen perusteella vuonna 2024 järjestetään haun osalta rinkimuotoista koulutusta ja jäljen osalta yksittäisiä koulutuksia. Haku hakuringin paikoille on auki nyt, hakuaikaa 5.5.2024 asti.


Mikä on hakurinki?

Tavoitteena on järjestää vuoden aikana 3-6 koulutusviikonloppua, joista osa on ulkopuolisen kouluttajan kanssa ja osa omatoimitreenaamiseen tarkoitettuja viikonloppuja leiriläisten kesken. Vuoden 2023 ringillä toteutui viisi koulutusviikonloppua, joista yksi oli tottiskoulutusviikonloppu hallikaudella. Toimintaa on tarkoitus järjestää eri puolilla Suomea. 

Rinki on tarkoitettu motivoituneille, tavoitteellisille ja sitoutumishaluisille harrastajille – kuitenkin tasosta riippumatta. Ringissä jatkaa joitakin vuoden 2023 rinkiläisiä, ja palaute viime vuodesta on ollut pääsääntöisesti positiivista kehuen erityisesti panostusta ja sitoutumista yhteiseen treenaamiseen.

Ensimmäiset suunnitellut koulutukset ja kouluttajat ovat:

8.-9.6. Kouvola, kouluttajana Jaana Tuukkanen

27.-28.7. Iisalmi, kouluttajana Tanja Kaarakainen


Rinkiin valitaan sekä varsinaisia että varajäseniä. Varsinaisella jäsenellä on automaattisesti paikka kaikkiin ringin koulutuksiin, ja varajäsenille vapautuu paikka, mikäli joku varsinainen jäsen estyy pääsemästä. Vuonna 2024 tarkoituksena on sopia paikkojen jaosta Facebook-ryhmässä, mutta Facebookin aktiivinen käyttö ei ole ehto rinkiin osallistumiselle, vaan tarvittaessa voidaan pitää muilla tavoin yhteyttä. Osallistujat maksavat itse osallistumisensa kulut, joita voi syntyä esim. kouluttajien palkkioista tai tila- ja maastovuokrista.


Hakeminen ringin jäseneksi

Rinkiin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa kannattaa tuoda esiin oma motivaationsa ja tavoitteensa lajissa. Osallistujan on oltava SBPKY jäsen. Hakemuksessa huomioidaan eduksi aktiivisuus lajin parissa, esimerkiksi paikallisesti omassa ryhmässä tai yhdistyksessä, mutta kokemus tai aiempi menestys ei ole vaatimus. Rinkiin pyritään valitsemaan monipuolisesti erilaisia, eri tasoisia koirakoita eri puolilta Suomea.

Hae mukaan lähettämällä hakemus sähköpostitse 5.5.2024 mennessä!


Jälkikoulutukset

Entäs ne jälkikoulutukset? Tiedotamme niistä tarkemmin erikseen, mutta niitä on suunniteltu loppukesälle ja syksylle Uudellemaalle ja Pirkanmaalle. Nämä ovat tarkoitettu kustakin koulutuksesta kertaluontoisesti kiinnostuneille harrastajille, eikä niihin tule erillistä hakua vaan tavanomainen ilmoittautuminen koulutuskohtaisesti.


Yhteydenotot

Yhteydenotot erityisesti rinkiin tai muuhun koulutustoimintaan liittyen Heidi Strengell, hei.strengell@gmail.com 

Yleisesti kansallisten lajien toimikuntaan voi olla yhteydessä pk@finbelge.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠